Fundusz inwestycyjny YouNick Mint szuka innowacji w ochronie zdrowia

Fundusz, w którego portfelu znajdują się takie spółki, jak PozLab, Smart Pharma, Poltiss poszukuje kolejnych projektów z obszaru Health Care, w które będzie mógł zainwestować do 3 mln zł.

Fundusz inwestycyjny YouNick Mint, w którego portfelu znajdują się projekty z obszaru Industry 4.0 i Health Care ogłosił nabór projektów do kolejnej edycji Venture Day. Spotkania z pomysłodawcami odbędą się 23 maja 2018 roku w siedzibie funduszu, którą jest YouNick Technology Park w Złotnikach.

Aby wziąć udział w spotkaniu z managerami inwestycyjnymi i zaprezentować swoje rozwiązanie, należy zgłosić projekt przez stronę www.younickmint.com

Podczas Venture Day, każdy startup ma godzinę uwagi specjalistów z funduszu i zaproszonych ekspertów branżowych dla siebie. Tym razem do grona opiniodawców dołączą przedstawiciele Centrum Badań i Rozwoju PozLab.

Co można zyskać? Od 1 do 3 milionów zł inwestycji z wehikułu inwestycyjnego Bridge Alfa by YouNick Mint, wsparcie projektu na każdym etapie rozwoju, od weryfikacji hipotez biznesowych po komercjalizację, wprowadzenie projektu na rynek globalny przy współpracy partnera technologicznego.

Koncentrujemy swoją uwagę na projektach, w których mamy know-how i rozbudowany network branżowy oraz takich,  które mają globalny potencjał,  istotną przewagę technologiczną nad alternatywnymi rozwiązaniami  oraz wizję zbudowania wartości 150 mln zł w okresie 6 lat - wyjaśnia Dagmara Nickel, CEO YouNick Mint.

W tym roku do portfela funduszu dołączyły takie spółki, jak Ada, 2040.io, Poltiss. A wkrótce ogłoszone zostaną kolejne dwie inwestycje.